Tekst, regie en fotografie: Sven Verkissen.
Spel: Amara Reta en Jelle Van Rossem
Co-productie: Kunstencentrum BELGIE


“.Little Anthony (lost again)” is het eerste deel van de “.pretty awful trilogy” die Le Bjarne Riss Ensemble dit seizoen zal presenteren. Drie voorstellingen met als uitgangspunt de onmogelijkheid van mensen om elkaar op een probleemloos simpele manier lief te hebben. De menselijke neiging nooit tevreden te zijn met wat we hebben of kunnen krijgen en de manier waarop we constant op zoek zijn om onze egoïstische verlangens te bevredigen.

In de eerste stap ".Little Anthony (lost again)" worden twee levensverhalen met elkaar verweven: dat van een vrouw die ergens in haar kindertijd blijkbaar ooit iets vreselijks moet gedaan hebben en op een brutale manier in één klap alles verloor en dat van een jongeman die ooit ergens, jaren geleden een einde zag komen aan de relatie met de liefde van zijn leven. In beide gevallen gaat het om een liefdesgeschiedenis die, hoe hard men zijn best ook doet, niet te ontvluchten valt. Het stuk creëert een beeld van individuen die ergens in het verleden zijn blijven hangen, ergens de weg zijn bijster geraakt en schreeuwen om gevonden te worden maar ondertussen zo ver van de te volgen route zijn afgeweken dat hen vinden geen aantrekkelijke keuze meer is. Deze twee opzichzelfstaande histories worden door een bevreemdende constructie van imaginaire schoolbanden met elkaar verbonden. Op een haast perverse manier wordt een vergelijking gemaakt tussen twee niet te vergelijken soorten van gemis...

Le Bjarne Riss Ensemble staat voor rock ’n roll-theater waarin de grenzen van theater, installatie, performance, popmuziek en video naadloos in elkaar overvloeien. Het is een intiem, ontroerend, poëtisch en vooral schoon theater dat ze presenteren. Een theater dat zoals de betere gezelschapspelen een publiek van zeven tot zevenenzeventig jaar moeiteloos weet te boeien. Le Bjarne Riss stond reeds op de BELGIE-planken met de marathon voorstelling ‘And Have a Safe Trip Dear’ (2002), de monoloog ‘.lamento’ (2005) en ".Wherever is fine" (een voorstelling gebaseerd op tekstmateriaal van Angelo Perrotti tijdens Open Circuit MANGOD 2005).

Zaterdag zal de tweedaagse passend worden afgesloten met een afterparty onder de noemer
‘.a forgotten night at Tram 55’ . Zullen ten dans spelen: dj’s Sven Verkissen en Hans Hermans.


 
 
 

DATA:
vr 2 en za 3 december
AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!