Van en met Mieke Laureys, Tine Van den Wyngaert, KRENG, Joost Vandecasteele & Stef Lernous
produktie: Abattoir Fermé ism kc nOna en Mechelen 2005 vzw


Het Abattoir Fermé was in kc België al eerder te gast met Galapagos, Life on the Edge en Indie. U herinnert zich best wel het Mechelse gezelschap met hun obsessie voor de underground, de outsider en alles wat niet-norm en wel-taboe is.

Met Moe maar op en dolend zet de acteursgroep een volgende stap in hun zoektocht naar een eigen theatertaal. Woorden zijn in deze voorstelling overbodig. De macht aan het beeld! Het rauwe beeld, dat plakt op uw netvlies, dat pakt op uw adem en uw zintuigen prikkelt. Of zoals Liv Laveyne schreef in De Morgen: In Moe maar op en dolend wordt nauwelijks een woord gesproken, wat niet betekent dat deze voorstelling zwijgt. Abattoir Fermé koppelt inhoud los van verhaal of taal. Moe maar op en dolend is Twin Peaks puur geserveerd en ‘who’s Bob?’ blijft een mysterie. Als de mond vol tanden is, dan bijt het beeld.

Niet alleen beeld, maar ook het verhaal en de geluidsmontage van KRENG (zie Indie) bouwen zich in deze voorstelling op volgens de associatieve logica van een droom. Of nachtmerrie, want Moe maar op en dolend sluit u op in een achterkamertje van het onderbewustzijn, waar herinneringen parten spelen en de horror in elk hoekje op de loer ligt. Drie suggesties van mensen bewegen er zich voort tegen een achtergrond van geweld, fantasie, dood en verstoorde erotiek.

Zonsondergang op Marriage Mountain
De rook van een afgebrande wereld trekt langzaam op
De geschiedenis is opgegeten en de laatste held verdwenen
Wat rest zijn cold cases, schimmen
en dromeloze nachten
Ne wereld waarin ge niet kunt slapen,
uw ogen open, uw tanden afgeslepen
 
 
 

DATA:
za 15 april 2006
AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!