Kc BELGIE > OPEN CIRCUIT 2019 2020 CONNECTED


                                                            

                                                                         

BRECHT HERMANS


ZELFPORTRETTEN VAN DELFSHAVEN

16/04 – 10/05/19: Zelfportretten van Delfshaven on tour @ Rotterdam
12/05/19:
slot expo en performance @ Theater Babel Rotterdam

MINISTERIE VAN ALKMAARSE ZAKEN
30/05 - 10/06/19: @ Karavaan, Alkmaar (NL)

ANIMALIUM / CARNAVALE
15/09/19 @ Berlare (BE)

ALS JE VAN ME HOUDT (more info soon)
31/03 – 15u30: try-out Stichting Honingvos, Dordrecht (NL)
03/04 – 20u00: try-out Stichting Honingvos, Dordrecht (NL)
15 & 16/10/19 Theater ’t Weeshuis @ Kunstmin, Dordrecht (NL) premiere


RADIO I PLAY

17/9/20: Iedereen Rubens, Aalst (BE)
19 & 20/10/19: Jeneverfeesten , Hasselt (BE)
inclusief open podium en talentenjacht: De Jeneverbeker


                                                                                                                                                                                                           

ZELFPORTRETTEN VAN DELFSHAVEN

In Zelfportretten van Delfshaven trekken beeldend kunstenaar Hans Bossmann, theatermaker Brecht Hermans en een inclusieve groep van acteurs met en zonder beperking van Theater Babel Rotterdam het gebied Delfshaven in. Op 15 ontmoetingsplekken tekenen zij samen met bewoners en bezoekers op XXL meubels en verzamelen verhalen over de plekken, de mensen en Delfshaven.

De verhalen zijn te lezen op de website van Zelfportretten van Delfshaven, het project volgen kan via Facebook. De tour loopt van 16 april tot 10 mei 2019 – op 12 mei is er een theatraal slotmoment bij Theater Babel Rotterdam aan de Mathenesserdijk 293.

 

 

 

MINISTERIE VAN ALKMAARSE ZAKEN

Het Ministerie van Alkmaarse Zaken, opgericht in het kader van festival Karavaan 2019 met als thema ‘eigen grond’, onderzoekt op ludieke wijze wat Alkmaar zo Alkmaars maakt. Waar is de Alkmaarder trots op, en hoe kunnen we die trots het best uitdragen naar de rest van de wereld? Het Ministerie zal hiertoe een nieuw Alkmaars volkslied componeren, het 400e Alkmaarse Rijksmonument benoemen, een officieel export-product kiezen en een Museum van Alkmaarse Zaken inrichten.

In aanloop naar Karavaan wordt een Alkmaarse Ministerraad opgericht. Via een open oproep worden kandidaat-ministers gezocht. De ministerraad zal een aantal belangrijke beslissingen nemen, die vervolgens door de Permanent Presiderend Voorzitter v/h Ministerie van Alkmaarse Zaken worden doorgevoerd. Op 23 maart legden de ministers hun officiële eed af in een guerrilla performance op de trappen van het Alkmaarse stadhuis.

 

 

ANIMALIUM / CARNAVALE

Het Animalium, de zoo van de (bijna) uitgestorven dieren is een voorstelling voor kinderen en volwassenen met prachtig gebouwde mechanische dieren als de Baji-dolfijn, Borneo-neushoorn, de Guan-vleerhond en andere. Avonturier en verzamelaar Karl Haegenbeck leidt je rond in zijn verzameling. Maar er zijn drie regels: dieren niet voederen, geen bruuske bewegingen en niet tegen meneer Haegenbeck spreken, tenzij hij tegen u spreekt.

Animalium speelt soms alleen, soms als onderdeel van Carnivale, een kermisdorp vol eigenzinnige attracties. Neem deel aan de race tussen de reuzenschildpadden, vlieg mee met de eigenzinnige vliegtuigen van Marquisse D’Equivilly of bevaar de wilde zeeën in de carrousel L’Imaginarium Du Capitein Gustav II.

 

 

ALS JE VAN ME HOUDT

Een jonge vrouw belandt na een zelfmoordpoging in een ziekenhuis. De geneesheer-directeur, een goeroe van de maakbaarheid, is ervan overtuigd haar te kunnen redden. Zolang ze zich onderwerpt aan zijn absurd strenge regels. Bij haar op de kamer ligt een jongeman, die ze probeert over te halen om haar te helpen sterven. Onder de bevreemdende omstandigheden in de kliniek twijfelt hij of hij haar zal steunen in haar doodswens. Maar wat heeft ze werkelijk nodig?

Als je van me houdt is een surrealistische vertelling, geschreven door de negentienjarige Nina van Tongeren. De voorstelling wordt gespeeld in een intieme setting door ervaren acteurs en studenten.

 

 

RADIO I PLAY

Radio i Play is een radio kiosk en de opvolger van mobiele radio i Play.

Liedjes mogen worden aangevraagd in ruil voor een persoonlijk verhaal verbonden met het lied. Een openingsdans, een begrafenislied, een feestschijf, iets uit de oude doos.. Alle verhalen zijn welkom. Dus laat je gaan en vraag het aan!

Mobiele radio i Play was een onderdeel van het artistiek onderzoeksproject SHARED/FOLDER, waarin ik het delen van intimiteit in de openbare ruimte onderzocht. In mobiele radio i Play vragen mensen een liedje aan in ruil voor een persoonlijk verhaal. De voorstelling stond onder meer op Theater Op De Markt Hasselt, Paris Fringe Festival, Totaalfestival Bladel, Beursschouwburg Brussel, Copacabana en WildeMannenWoesteWijven Gent…

 


WEBSITE BRECHT HERMANS: > KLIK HIER <
FACEBOOK BRECHT HERMANS: > KLIK HIER <
THEATER BABEL & BRECHT: > KLIK HIER <
KARAVAAN 2019 WEBSITE: > KLIK HIER<