ANGST VOOR ANGST
INFOAVOND VOOR BEZORGDE BURGERS

met Pleun Baekelandt en Ivo Van Bommel

door

TINA AMEEL & INE VAN BAELEN

AFGELAST DOOR HET GEZELSCHAP
WEGENS ARTISTIEKE REDENEN
VERVANGING: FILM INTERSTELLAR.

 

Van en met Tina Ameel, Gideon Hakker, Ine Van Baelen, Maarten Westra Hoekzema
Video: Tina Ameel, Stijn Grupping, Lise Van den Briel
Met de steun van: Permeke bibliotheek, Kc BELGIE.
Met dank aan: Villanella/ DE Studio, Kc Vooruit.


                                                                                                       
                             
© Stijn Grupping                            

 

Theatermaaksters Tina Ameel en Ine Van Baelen (Kc BELGIE in 2010 met 'Stockholm' en '19 juni', met het gezelschap zie!duif; in de periode 2013-2014 met een 'In 't Geluk - een speeddate' en een eerste onderzoek m.b.t. 'Rituelen voor de Moderne Tijd') werken in 2015 verder aan hun theaterproject Rituelen voor de Moderne Tijd. Een onderzoek naar wat voor hen, hier en nu, rituelen zijn, los van kerk of religie. Is het ritueel nog mogelijk vandaag? Hoe past een moment van ontmoeting en verbondenheid in een tijd geregeerd door individualisme en angst voor het vreemde?

‘ANGST VOOR ANGST’ is een voorstelling over de diepste krochten van onze wij-zij-maatschappij. Maar ook over de denkbare alternatieven.

Welkom op deze infosessie. Dit zijn Pleun Baekelandt en Ivo Van Bommel, fobiecratiseringsambtenaar en webwatcher. Bovenal bezorgde burgers, want terwijl u dit leest, wordt een nieuwe staatsvorm voorbereid: de fobiecratie, een maatschappij geregeerd door angst. Mensen worden geïndoctrineerd om elkaar te wantrouwen en voortdurend onderworpen aan controles.
Pleun en Ivo informeren u vanavond over hoe u kan meewerken aan hun strijd tegen fobiecratisering. Zij wijzen op signalen, gradaties van fobiecratisering en do’s en don’ts. Want vergis u niet: het geheime leger voor het installeren van de fobiecratie is nu al in de maak.

Uit de infobrochure: “Fobiecratisering is een proces. Het wordt problematisch wanneer vanuit radicale opvattingen en beïnvloedingsdrang de vrijheid en de zelfontplooiing van personen of groepen in de samenleving worden beperkt of (op bepaalde domeinen) onmogelijk gemaakt.”

 

 


 


 
 
 

DATUM:
vr 27 feb 2015

AANVANG
20.00 u.

INKOM:
VVK Ticketmatic:
EUR 4 (leden BELGIE)
/ EUR 6
KASSA:
EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8