PROGRAMMA
VRIJDAG 29 SEPTEMBER


"ICH BIN ALLEINE"
door Steffie Van Cauter


uit het TAZ juryverslag:
Ook Steffie Van Cauter, die vorig jaar afstudeerde aan de afdeling 3D van de Gentse academie, is "een straffe madam". Of ze in Ich bin alleine nu animatiefilmpjes toont, accordeon speelt dan wel een opera-aria zingt, het resultaat is altijd intrigerend en meer dan de som van de delen. Waar vele jonge makers zich geroepen voelen om te experimenteren met diverse disciplines - er zijn bijvoorbeeld nogal wat videoprojecties te zien geweest dit jaar -, zo slaagt niet iedereen erin om dat ook tot een goed einde te brengen. Steffie wel. Haar Ich bin alleine is persoonlijk totaaltheater en smeekt om een nieuw werk volgend jaar. Een van de twee TAZ-prijzen voor Jong Theater ter waarde van 6.000 euro gaat naar Steffie Van Cauter voor Ich bin alleine.


AIDI


uit het TAZ juryverslag:
Hij is geboren in Zuid Afrika, woont al jaren in België en schrijft songs die op een heel persoonlijke manier vertellen over wat hem bezighoudt, zowel in zijn persoonlijk leven als in de wereld errond. Geëngageerd, zonder pathos, zonder vals sentiment, ook in die liedjes die over hemzelf gaan. Een prachtige stem, en songs waar de Afrikaanse roots duidelijk in aanwezig zijn. Zowel in zijn soloset, als in zijn concert met groep vond de jury dit van het strafste wat hier al werd vertoond. Hij heeft de juiste muzikanten weten te vinden, die voor hem een groovend tapijt uitrollen waarop hij zich vrij kan bewegen. Hier werd ook gedemonstreerd wat het verschil kan zijn tussen solo spelen en in groep. Als je daar twee keren mee verrast ben je van zeer goeden huize. En tot slot : zijn enige nederlandstalige nummer is van een schoonheid die we in het Nederlands zelden hebben gehoord. De laureaat van Jong Muziek 2006 heet Aidi.

 

 

 

 

 

 


PROGRAMMA
ZATERDAG 30 SEPTEMBER


4.48 PSYCHOSIS
door Liesa Naert

uit het TAZ juryverslag:
Er was aangekondigd dat 4.48 Psychosis van de Britse schrijfster Sarah Kane door Liesa Naert in het Nederlands zou worden gespeeld. Uiteindelijk werd omwille van praktische omstandigheden de oorspronkelijk Engelse versie weerhouden, en daar is de jury niet rouwig om. Liesa, die nog aan haar laatste jaar van haar opleiding aan het Gentse conservatorium moet beginnen, is nu al een virtuoze actrice. Haar monoloog, hoewel vormelijk conventioneel, greep naar de keel, en er was geen ontkomen aan. Of zoals één van de juryleden het verwoordde: "Liesa speelde de tekst niet, ze is er ingekropen." De TAZ-KBC Prijs voor Jong Theater ter waarde van 6.000 euro gaat naar Liesa Naert voor 4.48 Psychosis.N.O.M.


uit het TAZ juryverslag:
N.O.M. : naar onze mening dus, en naar onze mening is dit Genks rappersduo met Italiaanse roots, op een aanstekelijke manier met hiphop bezig. Originele, persoonlijke teksten, engagement, humor, flair in de performance. En de demonstratie van DJ Maggio Pepe was hilarisch en tegelijk virtuoos. Nog van dat en daarom ook goed voor een duw in de rug van 2500 euro. 
 
     
 

DATA: vr 29 en za 30 september 2006

AANVANG: 20u00


INKOM:

dagticket:
EUR5 (leden BELGIE) / EUR7
weekendticket:
EUR7 (leden BELGIE) / EUR9

TIJDIG RESERVEREN AANBEVOLEN!
ENIGE VOORSTELLING(EN) IN LIMBURG!