DIMITRI LEUE DOET HET MET KOOLZAAD
BEKIJK HIER HET FILMPJE

 

 

 

WORKSHOP
'Aan de slag met TEGEN DE LAMP'

coll
Tekst: Dimitri Leue
Wens: Steven Vromman
Spel: Dimitri Leue, Jonas Van Geel, Low Impact Man
Muziek: Antoon Offeciers
Kostuums: Myriam Van Gucht
Decor: BULK architecten, Fien Wauters
Lamp: Joris Festjens
Energiefietsen: Werner Musenbrock
Affiche en logo: Eva De Mul

Na ‘Don Kyoto’ (kc BELGIE, 2008) wilde Dimitri Leue nogmaals zijn tanden zetten in een ecologisch project. Jonas Van Geel (Rwina, De Tijd, Het Zesde Bedrijf) had ook wel zin in een theaterfeest met groene inslag.


De kostuums: gerecycleerd.
Het decor: composteerbaar.
De muziek: akoestisch.
Het licht: eco.
Het transport: op koolzaadolie.
De inhoud: vele kleuren.


Maar om er zeker van te zijn dat de inhoud ook ‘groen’ is, nodigen de klimaatvriendelijke theatermakers elke avond een ecologische klepper uit. Steven Vromman, aka Low Impact Man, is één van de gasten die meegetrokken wordt in deze ‘ondergrondse’ theatervoorstelling. Diep in een grot hebben drie personages exact één uur de tijd om een wens te bedenken die alles kan veranderen...

Het Peulengaleis, De Kakkewieten, De vliegende doos, De liegende doos, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Team Spirit, het spraakmakende reisprogramma over andere culturen W@isD@, het is maar een kleine greep uit het de publieke bezigheden van acteur Dimitri Leue. In 2002 stond hij in kunstencentrum BELGIE met de muziektheatervoorstelling Olie op Duke van en met mede-Kakkewiet Benjamin Boutreur. In 2008 trapte Leue goed 2000 km van schouwburg tot schouwburg met een loodzware bakfiets die hem van stroom voorzag op het podium. Die eerste ecologische voorstelling in Vlaanderen, getiteld Don Kyoto, hield in 2008 halt in kc BELGIE. Wij maken ons nu samen met u op om Tegen de Lamp, de tweede ecologische theatrale escapade van Dimitri Leue en zijn bezielde ecokompanen te ontvangen. Volg de website voor meer informatie, updates en gelinkte workshops !

TEGEN DE LAMP is een productie van Rataplan met de medewerking van ARGUS, het milieupunt van KBC en Cera. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Met dank aan BeauVent. Ecolife vzw staat in voor de website en het educatief luik rond de voorstelling.

www.tegendelamp.be
 
 
 

DATUM: za 10 okt

AANVANG: 20.00 u.

INKOM:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22.41.61