THE DYNAMISTS
Regie: Helen Anna Flanagan (UK/NL, 2016, HD short video, 10’00)


* Avant-première, muziek VON PLASTIK !

+

GROUND NERO
Release vinyl EP 2016 BEYOND
>> Klik Hier <<

 

THE DYNAMISTS

The Dynamists verkent verschillende vormen van interruptie/onderbreking, met de focus vooral op de gebroken stem. De gebroken stem verwijst naar de overgangen tussen de verschillende vocale registers, een fase die vooral wordt geassocieerd met de puberteit en adolescentie.

In deze video valt de taal uiteen en verschuift van het Nederlands naar het Engels en terug; meerdere stemmen scheuren of verschuiven in emotionele toon / intonatie en verschillende acties verstoren de opeenvolging van beelden.

Zinspelend op het Coming of Age filmgenre, met zijn 'rites de passage', tracht de video de overgangs-instabiliteit van de adolescentie te vangen en stelt verstoring en conflict voor als een essentieel deel van de groei.

HELEN ANNA FLANAGAN

De kunstenares Helen A. Flanagan, geboren in het Verenigd Koninkrijk, woont en werkt in Nederland. Ze studeerde af met een MA van AKV St. Joost, Nederland en haar BA van Falmouth College of Arts, UK. Helen Anna Flanagan weeft reële gebeurtenissen met fictieve verhalen om video, geluid en installatie te produceren. Haar werk maakt gebruik van de potentiële continuïteit tussen bewegend beeld, muzikale invulling en gesproken tekst om alledaagse realiteit te doordrenken met theatrale eb- en vloedgolven.

http://www.helenannaflanagan.com

CREDITS

Regisseur: Helen Anna Flanagan
Productie: Video Power
Met steun van: Kunstencentrum BELGIE
Muziek: Von Plastik (BE) - Shout

Camera # 1, # 2: Maarten Schellekens, Tim Rutten
Geluid, licht : Marc Wilders, Emiel Chung
Setmanager: Hans van Hezik
Productieassistent: Britte van Meurs
Video-editing: Helen Anna Flanagan

Cast: Man # 1: Herr Amadeus von Krank
12 tieners: Felix Weishut, Gust Stinckens, Liam Rossignuolo, Senne Martens, Dries Vandersmissen, Aster Froyen, Sasha Kerensky, Jonathan Veenhuysen, Jenny Gtethofs, Steven Zoink, Lisa Lahaije en Mateo Reeskens.

INFOSHEET English > Klik hier

OPGELET
TICKETS ZIJN GELDIG VOOR FILM & CONCERT

   

 

 

 

 

 
 
 

DATUM:
za 26 november 2016

AANVANG: 20.00 u

VVK: EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8

KASSA: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10