VIDEO / EXPO

CONCERTEN


BORBETOMAGUS [usa]
Gitaar/sax/sax. Niet de dagdagelijkse freejazz-groep maar een trio dat écht weet hoe je een massieve, over-weldigende blok geluid lanceert. Al 20 jaar lang bezig -ja u zat nog in de pampers toen Borbetomagus er resoluut de beuk in zette- en nog steeds één van de luidste en meest frisse in zijn categorie. We herhalen de LUIDSTE en MEEST FRISSE in zijn categorie en ver daarbuiten. Kortom een klasse apart. Voor mannen met baarden en eikelpiercings!


BURNING STAR CORE [usa]

Burning Star Core is één van die namen die er na tal-loze releases nog steeds een low pro•le op na houdt. Of de recente samenwerkingen met Comets On Fire, John Olson (Wolf Eyes) of Chris Corsano en Paul Fla-herty daar enige verandering in zullen brengen zal ons eigenlijk worst wezen. De vuisten gaan immers spontaan de lucht in als violist, elektronicabricoleur en stemmentwister C. Spencer Yeh aan de slag gaat. Maar Yeh kan zeker ook zalven met dromerige sound-scapes, voor elk wat wils dus. 2006 wordt het jaar van de disco en dat kan kloppen want Yehs Dronedisco-label heeft minstens drie Burning Star Core-releases in de steigers staan.
Beluister audio-track van Burning Star Core op kwadratuur.be: http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=268


ESPERS [usa]

Zes bloemenkinderen uit Philadelphia die acidfolk uit de jaren zestig als belangrijkste inspiratiebron gebrui-ken, dat is Espers ten voeten uit. Met de enigmatische Greg Weeks in de rangen kan het moeilijk fout gaan. Dat bewezen ze op de debuut lp/cd Espers waarvoor eerst de ondergrond voor de bijl ging om dan meer dan een jaar na datum te worden opgepikt door de mainstreampers. Chapeau en doe zo verder dachten we, maar met ‘The Weed Tree’, een album vol hemelse covers van o.a. Nico, Michael Hurley en Blue Öyster Cult waren ze ons al voor. Eindelijk op een Europees podium om U oprecht te ontroeren.
Beluister audio-track van Espers op kwadratuur.be: http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=274


IDEA FIRE COMPANY [usa]

‘Electronic recreations of the world around us, both real and imagined, foment immutable re-volutions in sound...’, heet het bij Swill Radio Records. Idea Fire Company is één van die mis-kende groepen die al meer dan een decennium in de marge weet te fascineren. Een gegeven dat bekend in de oren klinkt hier bij (K-RAA-K)3. Opgericht door Karla Borecky en spil•guur Scott Faust -ook bekend van Shadow Ring en Tart- staat Idea Fire Company garant voor ruwe drones en voldoende ruimte voor improvisatie. Een zetje richting uw oren is het minste wat we kunnen doen, zo zijn we nu eenmaal.


IGNATZ [b]

In 2005 bracht Bram Devens, ofwel Ignatz, een knal-ler van een debuutalbum uit. Zijn psychedelische dronegitaarmuziek, beïnvloed door Japanse psych en Mississippi Delta blues, kreeg internationaal meer dan lovende reacties en met een mini-tour doorheen Europa met Kiss the Anus of A Black Cat en Greg Malcolm in 2005 bevestigde hij dat ook op het po-dium. Klaar dus voor het (K-RAA-K)3-festival met een bijzondere set, zo belooft Devens. Ignatz maar dan anders? Wij tasten evenzeer in het duister.


LSD MARCH [jap]

Via de kwaliteitslabels Last Visible Dog (Davenport, Hala Strana...), Siwa Records (Nmperign, Chie Mu-kai...) en PSF (Fushitsusha, High Rise...) maakten we kennis met de onontgonnen Japanse garage-krau-trock-psychedelicaparel LSD March. De jonge gitaar-god Shinsuke Michishita schaart met drummer Ikuro Takahashi -bekend van Keiji Haino’s legendarische Fushitsusha, High Rise en Maher Shalal Hash Baz- en bassist Masami Kawaguchi -die momenteel furore maakt bij Miminokoto- twee voorname spelers uit de Japanse underground naast zich. Het re-sultaat? Denk aan Velvet Underground met Jaki Liebezeit en Holger Czukay in de rangen maar dan Japans. Voor het eerst in Europa...


OREN MARSHALL [uk]

De tuba en hoe het beestje sexy laten klinken. Oren Marshall doet het op een virtuoze en hoogst aparte manier. Meer dan een tuba (uiteraard) en een batterij effectenpedalen heeft hij niet nodig om doel te treffen. Wijlen Derek Bailey wist Marshalls tubaspel zeer te pruimen en de BBC vond zijn innoverende werk meer dan goed genoeg om te bekronen met een award in de categorie ‘Innovation in jazz’. Leg de termen jazz, avant-garde en innovatie gerust naast u neer en denk spontaan, speels, verrassend en spannend.


MY CAT IS AN ALIEN [it]

Het Italiaanse duo My Cat Is An Alien, bestaande uit de gebroeders Opalio, hebben zich met gelimiteerde vinyl- en cd uitgaves een weg geschopt tot de eerste klasse van de improv-wereld. Maurizio en Roberto Opalio spelen elektrische en akoestische gitaar die ze combineren met fucked-up speelgoed en percussie. Tom Roberts beschreef in Dusted Magazine de groep perfect: “My Cat Is An Alien hits its stride in less tra-ditional territory, mining the seething coalescence of trance acoustics and ambient feedback.”


PHARAOH OVERLORD [•n]

Stonerrock buiten categorie. Het (bijna) legendarische Circle is de moederband en Pharaoh Overlord is een spinoff om u tegen te zeggen. Traag, moddervet, repe-titief, inventief en onweerstaanbaar. Dit Finse stelletje ongeregeld bijt zich vast in een riff als een pitbull die verdacht rustig voor zich uit staart om dan genadeloos toe te slaan. Een streepje beeldspraak mag zo af en toe. Hoe kan het ook anders als Jussi Lehtisale van Circle ons doodleuk mededeelt dat Pharaoh Overlord voor de gelegenheid een zevenkoppig monster zal zijn. Kwijlen mag... vanaf nu.


SIR RICHARD BISHOP [usa]

Gitarist en wereldreiziger, verzamelaar van en hande-laar in zeldzame occulte boeken en thuis in heel wat muzikale werelden. De Weledele Heer Bishop stond als lid van Sun City Girls aan de wieg van een hele nieuwe manier om met etnische invloeden om te gaan, laat geen spatje heel van politieke en muzikale correctheid en vermengt als solo-artiest •amenco, jazz en folk naar eigen goeddunken. Oog- en oorstrelend, want laat u niet misleiden, achter deze vermaarde prankster schuilt een virtuoos gitarist die niet toevallig debuteer-de met solowerk op John Fahey’s Revenant-label.
Beluister audio-track van Sir Richard Bishop op kwadratuur.be: http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=270


PATTY WATERS & HENRY GRIMES [usa]

Tony Conrad, Charles Hayward, Trad Grass Och Stenar... (K-RAA-K)3 geeft wel meer podium-plaatsen aan vergeten helden. Met Patty Waters en Henry Grimes staan er in een klap twee levende legendes op het (K-RAA-K)3-podium met elk een onwaarschijnlijk verhaal. We geven mee dat het freejazz label ESP tussen 1964 en 1975, naast de lancering van Ornette Coleman, Albert Ayler, Sunny Murray en zoveel anderen, ook de thuishaven was voor Patty Waters én Henry Grimes, dat Waters een chanteuse is waarvan jaren niets werd vernomen maar die door schoon volk als o.a. Chris-tina Carter, Patti Smith en Diamanda Galas wordt aanbeden, dat bassist Henry Grimes met ongeveer alle freejazzgrootheden samenwerkte om eind jaren zestig letterlijk van de aardbodem te verdwijnen (in-clusief doodsberichten) tot hij begin deze eeuw als een phoenix uit zijn as herrees, om tot slot nog te vermelden dat we meer dan verheugd zijn dat dit tot-de-verbeelding-sprekende duo een plaatsje heeft op het (K-RAA-K)3-festival. Hemelse, doorleefde vocalen en een tijdloze bas meer moet dat niet zijn om u even uit het lood te slaan.


WOODEN WAND AND THE VANISHING VOICE [usa]

De stroom cassette-, cdr-, cd- en vinylreleases van dit New Yorks collectief is onstuitbaar. Overdaad schaadt, denkt u allicht maar bij Wooden Wand en zijn Vanishing Voice kunnen we dat gerust tegen-spreken. De ene parel na de andere ziet het daglicht (check de eindejaarslijstjes van 2004 én 2005) en aan de stroom knappe songs en uitgesponnen jams lijkt voorlopig geen einde te komen. Kill Rock Stars subla-bel 5RC, De Stijl, 3lobed en Troubleman zijn inmiddels al overtuigd en tillen Wooden Wand zachtjes aan uit de obscuriteit. Net op tijd op het (K-RAA-K)3 festival dus.

 

Lees het artikel over (K-RAA-K)3 festival op kwadratuur.be:
http://www.kwadratuur.be/nieuws.php?id=206

 

PRAKTISCH / INFO
<english>

Deuren: 13u, Start: 14u (!)
Inkom: 20EUR - 17EUR (kraak of belgie leden)

TRANSPORT
Makkelijk bereikbaar per trein. Op 5 minuten wandelafstand van Hasselt Station. Rond 01u vertrekt er een nachtbus met stopplaats aan Antwerpen Centraal en Gent Zuid. Kostprijs hiervoor is 10EUR en dient samen met de inkomprijs op voorhand gestort te worden.

RESERVATIE TICKETS
Reserveren is ten zeerste aanbevolen! Reserveren kan per e-mail via belgie@skynet.be met vermelding van naam, adres en het aantal tickets. Gelieve eveneens te vermelden of er ook voor de nachtbus gereserveerd wordt.
De betaling van inkom en/of nachtbus gebeurt via overschrijving naar Kunstencentrum BELGIE op rekeningnr. 001-2355376-01 (IBAN BE43 0012 3553 7601 en BIC GEBABEBB). De reservaties worden afgesloten op 28 februari. Een reservatie is 20EUR per persoon. Voor leden wordt het verschil van 3EUR aan de inkomkassa terugbetaald op vertoon van lidkaart BELGIE of KRAAK. De reservaties worden afgesloten op 28 februari.

GUESTLIST
GEEN guestlist. Sorry! We love you too!

HOTEL HASSELT (goedkoopst)
Express by Holiday Inn Hasselt
Thonissenlaan 37
Hasselt 3500
http://www.ichotelsgroup.com/h/d/ex/1/en/hd/hsltl

CREDITS & SUPPORT
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Provincie Limburg.
Het festival is een co-productie tussen Kunstencentrum Belgie en (K-RAA-K)3 vzw
Coverfoto: Tom Goffa.


Doors: 13pm, First Band: 14pm (!)
Entrance: 20E - 17E (kraak or belgie members)

TRANSPORT
You can easily reach the venue by train. It is 5 •ves walking distance from Hasselt train station. To return there is a night bus that leaves at around 1am, it stops at Antwerpen Centraal and Gent Zuid. It costs 10EUR and it should be paid when you make your book-ing for the festival.

RESERVATIONS TICKETS
A reservation is highly encouraged! You can reserve a ticket by sending an email to belgie@skynet.be with your name, address and the number of tickets you want. Also please mention if you want to take the night bus or not.
You’ll have to pay by bank transfer, from your bank to KC Belgie account 001-2355376-01 (IBAN BE43 0012 3553 7601 and BIC GEBABEBB). A reservation is 20EUR for each person. Members of BELGIE or KRAAK get a 3EUR refund at the entrance. Reservations close on 28 February.

GUESTLIST
There is NO guestlist. Sorry! We love you too!
HOTEL HASSELT (cheapest one)
Express by Holiday Inn Hasselt
Thonissenlaan 37
Hasselt 3500
http://www.ichotelsgroup.com/h/d/ex/1/en/hd/hsltl

CREDITS & SUPPORT
The festival receives the support of the Flemish Government and the Provincie Limburg.
The festival is a co-production between KC Belgie and (K-RAA-K)3 vzw
Cover photo by Tom Goffa.