CONCERTEN

VIDEO / EXPO

HABITAT AND UTOPIA

Filmprogramma samengesteld door Impakt
Zes zoektochten naar geluk, intimiteit en perfectie in hedendaagse urbane settings. Van futuristische fantasieën tot hard social realisme en van intieme soms wat trieste ontmoetingen tussen wildvreemde stedelingen tot geluk op wereldschaal.

Wohnhaft - Bernhard Marsch (GER) 9’ / 2004

Net als mensen laten ook woningen zich soms lezen als een boek. Plaatjes uit het verleden. mislukte liefdes en een obsessieve verzamelwoede.

What I’m Looking For - Shelly Silver (USA) 15’ / 2005
De kunstenares plaatste een contactadvertentie met de tekst: “Ik ben op zoek naar mensen die zich in het openbaar willen laten fotografen terwijl ze iets van zichzelf ‘blootgeven’ (letterlijk of •guurlijk). Afgezien van het nemen van de foto’s zal er zich geen relatie ontwikkelen.” Deze 15 minuut lange High De•nition video doet verslag van een avontuur – een op een bepaalde ma-nier ge•ctionaliseerde versie van vreemde intimiteiten en verbindingen tussen de kunstenares en haar onderwerp, de mensen die op haar advertentie reageerden. Het is het verhaal van de ‘interface’ tussen publieke ruimte en het internet, tussen fotogra•e en bewegend beeld, tussen verlangen en ‘het kijken’ – en het verhaal van een vrouw die naar mannen kijkt.

Can you feel it - Michael Gibson & The Jacksons (USA) 4’ / 1981
De Jacksons maakten een miniclip op video bij hun album Triumph dat een climax bereikt met door de computer versterkte beelden van de Jacksons als welwillende reuzen die de wereld met glinsterende magische stof besprenkelen.

Perpetual Motion in the Land of Milk and Honey - AL+AL (UK) 6’ / 2004
Perpetual Motion in the Land of Milk and Honey’ gaat over James Brown, grootvader van één van de twee Al’s van Al + Al, die een bezield ingenieur en uitvinder is. De •lm verbeeldt zijn queeste naar het geheim van de eeuwigdurende beweging waarmee hij de macht aan het volk wil geven. Tijdens een telefoongesprek met het Lam Gods saboteert Britney Spears echter zijn poging om de natuurwetten verder te doorgronden ten faveure van haar eigen jacht naar onsterfelijkheid. Het con•ict leidt tot een diverse voorvallen van alchemistische aard en resulteert uiteindelijk in een land dat overstroomd wordt door melk en honing.

Dit werk staat, net als eerdere werken van Al + Al bol van de symboliek, new-age-ism en verwij-zingen naar Hieronymus Bosch, klassieke mythologie en popcultuur. ‘Perpetual Motion in the Land of Milk and Honey’ is een digitaal video epos waarin de makers kritiek lijken te uiten op de modernistische opvattingen over wetenschap en het oprukkende materialisme in een onze kapitalistische samenleving.


Driftwood - Oliver Payne & Nick Relph (UK) 23’ / 1999
Het oprecht en overweldigend romantische Driftwood trekt de aandacht naar en rond de bin-nenstad van Londen, waarbij het gebruik van stedelijke archeologie in twijfel wordt getrokken en apparaten om burgers te monitoren worden gevolgd. De verovering van de stad door skateboar-ders is het centrale punt van een psycho-geogra•sche reis die zich heen en weer beweegt tussen het macro en het micro, het persoonlijke en het politieke, utopisme en realiteit.

All I Need - Mike Mills & Air (USA) 5’ / 1998
Kon het maar altijd zo simpel zijn: Californische zonsondergang, idylische suburbs, een perfecte skatebaan en de liefde van je leven.


QUOTES AND CHRONICLES

Filmprogramma samengesteld door Courtisane
Feiten, mijmeringen, herinneringen, reconstructies en dro-men. Over het grote verhaal in het kleine, en details in een onvatbare geschiedenis.

Forst - Ascan Breuer / Ursula Hansbauer / Wolfgang Konrad, 50’ / 2005
Forst is een portret. De documentaire vertelt over een woud ergens in het midden van Europa, ver van de beschaving, waar een uitzonderlijke gemeenschap van bannelingen leeft. Een wereld voor gestranden. Een diffuus systeem dat totale controle heeft over zijn inwoners, en ervoor zorgt dat de gemeenschap verborgen blijft, niet opduikt in de realiteit en de orde verstoort. In Forst vertellen de bannelingen hun waarheid. Ze herinneren zich beetje bij beetje dat ze politieke vluchtelingen zijn en maken plannen voor hun ontsnapping...

November - Hito Steyerl, 25’’ / 2004
Een klaaglied voor een vriend, een essay over de constructie van mythische identiteit, en een commentaar op achterhaalde revolutionaire ideologieën

Detail - Avi Moghrabi (IS) 08’ / 2002
Een pantserwagen, een stofwwolk, een bloedende vrouw, een megafoon, een ziekenwagen, een vrouw met twee kinderen, nog een ziekenwagen, een wenend meisje, een man met wit haar, een windvlaag, een journalist, een pantserwagen, een detail uit een groter geheel.

Alles was wir haben - Volko Kamensky (DE) 22’/ 2004

Elke stad heeft zijn geheimen, ook Rotenburg, een provinciestadje in de buurt van Bremen. De tragiek van het vertelde verhaal lijkt een eeuwenlange kwelling, maar zonder geschiedenis besta je niet.
From the window of my room - Cao Guimaraes (BR) 05’ / 2004
Een observatie ‘vanuit het raam van mijn kamer’ van een speels en liefdevol gevecht tussen twee kinderen, in de regen, op natte aarde, in Brazilië.


ANTI-NATURALS
Het Anti-Naturals collectief maken sinds een achttal jaar •lms. Zoals met alle projecten van Anti-Naturtals, schemeren de theorieën en de esthetiek van het collectief erin door. Komisch, angst-aanjagend, adembenemend, ongemakkelijk, prachtig - dit alles kan toegepast worden op de het werk van de Anti-Naturals. Het bijzonderste zijn de unieke esthetische keuzes die ze voor zowel het visuele als het auditieve maken. Een uitgebreid arsenaal aan technieken worden gebruikt om beelden te maken die nooit eerder gezien geweest zijn, maar techniek wordt nooit verheerlijkt.

The Terrible Comet Salt by Dr. Timothy Shortell (USA) 13’
Gebaseerd op Paul Sheerbert’s “Cascading Comets,”, wordt het verhaal verteld aan de hand van foto’s van Scott Faust, een verslag van Darran Harris en muziek van Idea Fire Company en BRRR.

Rouffley by Graham Lambkin and Dr. Timothy Shortell (USA) 6’

Een psychologische thriller of een moderne ethiek speelt? U beslist. Muziek door Graham Lamb-kin.


Here’s To Love! by Scott Foust (USA) 80’
Drie jongelui beslissen de bevelhebber voor één de•nitieve situatie te vinden en te doen herle-ven. Ian Middleton zei hierover “Als een schilderij die tot leven komt voor je ogen.

 


TOM GOFFA [b] EXPO
Tom Goffa neemt dit jaar de (K-RAA-K)3-af•che voor zijn rekening en traditiegetrouw zullen er meer beelden van de fotograaf op het festival te zien. Foto’s zijn voor vele mensen synoniem met souvenirs en plakboeken. Goffa zet een stap terug en reconstrueert gebeurtenissen die hij zelf heeft meegemaakt

PRAKTISCH / INFO
<english>

Deuren: 13u, Start: 14u (!)
Inkom: 20EUR - 17EUR (kraak of belgie leden)

TRANSPORT
Makkelijk bereikbaar per trein. Op 5 minuten wandelafstand van Hasselt Station. Rond 01u vertrekt er een nachtbus met stopplaats aan Antwerpen Centraal en Gent Zuid. Kostprijs hiervoor is 10EUR en dient samen met de inkomprijs op voorhand gestort te worden.

RESERVATIE TICKETS
Reserveren is ten zeerste aanbevolen! Reserveren kan per e-mail via belgie@skynet.be met vermelding van naam, adres en het aantal tickets. Gelieve eveneens te vermelden of er ook voor de nachtbus gereserveerd wordt.
De betaling van inkom en/of nachtbus gebeurt via overschrijving naar Kunstencentrum BELGIE op rekeningnr. 001-2355376-01 (IBAN BE43 0012 3553 7601 en BIC GEBABEBB). De reservaties worden afgesloten op 28 februari. Een reservatie is 20EUR per persoon. Voor leden wordt het verschil van 3EUR aan de inkomkassa terugbetaald op vertoon van lidkaart BELGIE of KRAAK. De reservaties worden afgesloten op 28 februari.

GUESTLIST
GEEN guestlist. Sorry! We love you too!

HOTEL HASSELT (goedkoopst)
Express by Holiday Inn Hasselt
Thonissenlaan 37
Hasselt 3500
http://www.ichotelsgroup.com/h/d/ex/1/en/hd/hsltl

CREDITS & SUPPORT
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Provincie Limburg.
Het festival is een co-productie tussen Kunstencentrum Belgie en (K-RAA-K)3 vzw
Coverfoto: Tom Goffa.


Doors: 13pm, First Band: 14pm (!)
Entrance: 20E - 17E (kraak or belgie members)

TRANSPORT
You can easily reach the venue by train. It is 5 •ves walking distance from Hasselt train station. To return there is a night bus that leaves at around 1am, it stops at Antwerpen Centraal and Gent Zuid. It costs 10EUR and it should be paid when you make your book-ing for the festival.

RESERVATIONS TICKETS
A reservation is highly encouraged! You can reserve a ticket by sending an email to belgie@skynet.be with your name, address and the number of tickets you want. Also please mention if you want to take the night bus or not.
You’ll have to pay by bank transfer, from your bank to KC Belgie account 001-2355376-01 (IBAN BE43 0012 3553 7601 and BIC GEBABEBB). A reservation is 20EUR for each person. Members of BELGIE or KRAAK get a 3EUR refund at the entrance. Reservations close on 28 February.

GUESTLIST
There is NO guestlist. Sorry! We love you too!
HOTEL HASSELT (cheapest one)
Express by Holiday Inn Hasselt
Thonissenlaan 37
Hasselt 3500
http://www.ichotelsgroup.com/h/d/ex/1/en/hd/hsltl

CREDITS & SUPPORT
The festival receives the support of the Flemish Government and the Provincie Limburg.
The festival is a co-production between KC Belgie and (K-RAA-K)3 vzw
Cover photo by Tom Goffa.

 

 
 
 
INFO

20.00 uur

150 BEF
100 BEF (leden)