Kunstencentrum BELGIE presenteert op 4 en 5 mei een uitdagend muzikaal parcours in het kader van het tweede Playfestival. Op vraag van initiatiefnemer Muziekodroom graaft kunstencentrum BELGIE opnieuw in zijn omvangrijke internationale netwerk en biedt gedurende 2 dagen een verrassend en spraakmakend muzikaal avontuur aan. Dankzij steun van de stad Hasselt presenteert PLAY op vrijdag een volledig GRATIS festival, gespreid over een aantal locaties in de stad. Op zaterdag slaan de stedelijke smaakmakers Muziek-o-droom en kunstencentrum BELGIE de handen in elkaar voor een uitzonderlijk muzikaal programma. Voor Info over het volledige programma (4 - 5 mei) en ticketverkoop voor zaterdag :
raadpleeg de site http://www.playfestival.be !

EXTRA NAMEN:

MINT (B)
+ LIVEXS LOCALS ONLY! SHOWCASE (NL):
SILENCE IS SEXY - 2ND PLACE DRIVER -
CLAYBORN - MELOMANICS
 

 

 foto: Hans van der Linden 

 

  

 

 

  

 


 
ASTRAL SOCIAL CLUB (UK)
Met de bands Vibracathedral Orchestra (kc BELGIE 2002) en Sunroof (kc BELGIE 2003) en sparringpartners als Matthew Bower (Hototogisu, Sunroof), Richard Youngs en Campbell Kneale (Birchville Cat Motel, kc BELGIE 2003) geeft Neil Campbell sinds eind jaren tachtig, begin jaren negentig de Engelse postpunkscene regelmatig een stevige kick in the butt. Als Astral Social Club gaat hij volledig zijn eigen elektronische weg en produceert een kletterende psychedelische soundtrack voor de 21ste eeuw met overstuurde loops, primitieve rochels en rechttoe, rechtaan synth & drumbox gejam. De fijne lieden van VHF (Pelt, Aethenor, Vibracathedral...) waren zo goed om in 2006 een sublieme selectie uit Astral Social Club cassette’s en cd-r releases te bundelen op cd. Meteen goed voor een van dé releases uit datzelfde jaar. Releases voor Qbico en Important volgen dit jaar.

http://www.myspace.com/astral_social_club
 

CARLOS GIFFONI (US)
Carlos Giffoni is sinds 2004 verantwoordelijk voor het jaarlijkse No Fun Festival in Brooklyn, New York. Hij hanteert de gitaar bij Monotract (Ecstatic Peace), is actief in Death Unit met Corsano (kc BELGIE, 2003, 2004), Sullivan (Mouthus, kc BELGIE 2005) en Tremaine (Hair Police, kc BELGIE 2006) en wordt plaatgewijs geregeld gesignaleerd in het gezelschap van Prurient (kc BELGIE, 2006), Jim O’Rourke, Lasse Marhaug, Thurston Moore, Lee Ranaldo, Merzbow e.a. Op ‘Arrogance’, zijn nieuwe release voor No Fun Productions, zakt hij verder af naar de dieptes van de eeuwig rommelende analoge elektronica. Intens, obsessief, schoon en beangstigend zijn slechts enkele beschrijvingen.

http://www.carlosgiffoni.com
 

HIVE MIND (US)
De tergend langzame beweging van tectonische platen, de dreiging van een verwoestende tsunami en de absolute depressie van een eindeloze zonsverduistering, dat is Hive Mind ten voeten uit als we de recensies mogen geloven. En dat doen we... wees gerust. Neem de Hive-Mind releases op Chondritic Sound (John Wiese, Pulse Emitter, Roxanne Jean Polise... ), Hanson Records (Dead Machines, Prurient, Aaron Dilloway... ) en Tonefilth (Yellow Swans, Burning Star Core... ) erbij en besef dat deze woorden
maar een schrale weergave zijn van waar Hive Mind voor staat. Eclipse, Troubleman, Hanson en Giffonis No Fun Prod. Hebben nieuwe Hive Mind releases in de steigers staan voor 2007... misschien net op tijd klaar voor de Europese tournee.

http://hivemind.sinkhole.net


baYal (CAN/JP)
Bayal! is het duo John Boyle (Nihilist Spasm Band) en Aya Onishi (Alchemy Records, Sekiri, Nihilist Spasm Band). Sinds 2002 laten ze het geluid van drums, bestek, belletjes, kalimba, didgeridoo, ocarina, kazoo, stem, basbugel, digitale delay en ringmodulator spontaan interageren. Iets subtieler misschien dan het oernoisegezelschap The Nihilist Spasm Band (kc BELGIE, 2004 & 2006), waarvan ze beiden deel uitmaken, maar zeker niet minder uitdagend. Voor elk baYal-concert worden gelegenheidsgasten uitgenodigd. In het verleden was dat schoon volk als Jojo Hiroshige (Hijokaidan), Masahiko Ohno (Solmania), Bernie Koenig, Jason Bellchamber (Paper Aeroplane), and Art Pratten (Nihilist Spasm Band). Voor het Play-festival wordt gediept uit het aanwezige potentieel...

http://www3.sympatico.ca/pratten/
NSB/boyle.htmlDEEPSROF (B)
Kleine elektronische prullaria, drones en heavy distortion is wat noisemakers Alessia en Tiziano Di Turi in 2006 richting Deepsrof dreef. And Friend (Alessio Di Turi) mocht pas nog met Dennis Krokodil het Kraak-festival 2007 openen en Krokodillenland donderde lustig het Play festival 2006 op gang. Het mag duidelijk zijn: noise verspreidt zich ook in Limburg als een onstuitbaar virus. Deepsrof zal het niet laten om ook u aan te steken !

http://www.deepsrof.tk/


MINT (B)
“Die gitaren! Die stemmen” (De Zondag), “Pure Pop van formaat” (OOR), “Nu al één van dé platen van 2006” (Peter van de Veire/Stubru)…het zijn maar enkele van de vele enthousiaste quotes over het nieuwe MINT-album Magnetism.
http://www.mintonline.be


+ LIVEXS LOCALS ONLY! SHOWCASE (NL):
SILENCE IS SEXY - 2ND PLACE DRIVER - CLAYBORN - MELOMANICS
In samenwerking met het Nederlandse popmagazine LiveXS vindt op 4 mei tijdens het Play Festival de eerste LiveXS Locals Only! Showcase op Belgische bodem plaats. Het Nederlands poptalent treedt aan in Kunstencentrum BELGIE (zwarte zaal).
http://www.livexs.nl/festivals.php/1526
 

T I M E T A B L E
ZWARTE ZAAL

CAFE

19u00 - 19u30 SILENCE IS SEXY 19u30 - 20u00 DEEPSROF
20u00 - 20u30 2ND PLACE DRIVER 20u30 - 21u15 baYal!
22u00 - 22u30 CLAYBORN 21u20 - 22u00 HIVE MIND
22u40 - 23u15 MELOMANICS 23u00 - 23u40 CARLOS GIFFONI
23u40 - 00u30 ASTRAL SOCIAL CLUB
01u00 - 02u00 MINT

 

 
 
 

DATUM: vr 4 mei


AANVANG: 19u00


INKOM: GRATIS!

programma zaterdag

info: http://www.playfestival.be