TREKVOGELS / OISEAUX VOYAGEURS
REBECCA LENAERTS / Muziek: KÖHN


LIVE PREMIERE / VERNISSAGE !
za 11 feb met KÖHN, REBECCA LENAERTS en LAURENT BONNET
EXPO / AUDIOVISUELE INSTALLATIE: van vr 17 t.e.m. za 25 feb 2012

   


- Idee, artistieke uitvoering en tekst: Rebecca Lenaerts
- Geluidsmontage, muziek en mixage: Köhn (Jürgen De Blonde)
- Acteurs: Rebecca Lenaerts en Laurent Bonnet
- Cassette samples: IICADOM (The International Institute for The Conservation,
  Archiving and   Distribution of Other people’s Memories)
- Foto’s: Le Musée de la photographie à Charleroi
- Coproductie: FotoMuseum Provincie Antwerpen, Le Musée de la photographie
  à Charleroi,   FLACC (workplace for visual artists), MUS-E Belgium.

Theatermaakster Rebecca Lenaerts gaat voor de audiovisuele installatie ‘Trekvogels / Oiseaux voyageurs’ aan de slag met een reeks als overbodig bestempelde dia’s, die ooit werden geschonken aan het fotografiemuseum Le Musée de la Photographie in Charleroi. De dia’s documenteren een twaalftal reizen van een koppel doorheen West Europa tussen het einde van de jaren vijftig en het midden van de jaren zeventig. Op de typische reisfoto’s (landschappen, monumenten, toeristische trekpleisters...) poseert telkens dezelfde vrouw. Ze lacht. Ze is op vakantie. Maar nu is ze dood.
Via deze beelden vertelt Lenaerts een verhaal over onder weg zijn, over de zoektocht naar de ultieme plek en de manier waarop mensen zich de wereld toe-eigenen via de fotografie. De teksten zijn in het Nederlands en in het Frans, maar zelfs zonder perfect tweetalig te zijn begrijpt de toeschouwer wat er wordt gezegd: Taal wordt klank. ‘Trekvogels / Oiseaux voyageurs’ creëert zo een dialoog tussen klank en beeld, tussen wat we horen en denken te zien, tussen waarneming en interpretatie, tussen droom en werkelijkheid. De begeleidende muziek en klankband is van geluidskunstenaar Jürgen De Blonde (kc BELGIE 1999, 2001, 2011) en zal tijdens de vernissage op zaterdag 11 februari voor het eerst live worden gebracht, samen met de vertolking van het tekstmateriaal door acteurs Rebecca Lenaerts en Laurent Bonnet. Vanaf vrijdag 17 tot zaterdag 25 februari zal ‘Trekvogels / Oiseaux voyageurs’ als audiovisuele installatie worden getoond.

Onder de naam ‘Köhn’ bracht Jürgen De Blonde verscheidene albums uit voor het Gentse KRAAK-label, hij maakte muziek voor verschillende choreografieën en filmprojecten (o.a Nicolas Provost, Kurt d’Haeseleer) en leverde soundscapes voor VJ battles en installaties (o.a. voor Kortrijk Congé). Rebecca Lenaerts studeerde kunstgeschiedenis en theaterwetenschappen aan de Universiteit van Gent en de Freie Universität Berlin en volgde de acteeropleiding aan het RITS in Brussel en de Universität der Kunsten, Berlin. Als actrice en storyteller is ze vooral op zoek naar de kruisbestuiving tussen theater en andere disciplines. Zowel in haar audiowerk als in de creatie van installaties werkt Lenaerts rond de relatie tussen het auditieve en het visuele: het auditief waarnemen versus het visueel horen. In de combinatie van tekst, stem en klank en via montage creëert ze een auditieve theatrale ervaring waarbij de werkelijkheid steevast verdraaid wordt en appèl wordt gedaan aan het voorstellingsvermogen van de toehoorder. Dat bleek eerder al tijdens de bijzondere voorstellingen van ‘Where there is beauty there is a picture’ tijdens het Open Circuit: Crew(s)-festival (kc BELGIE 2009) waarvoor ze samenwerkte met filmmaakster Ariane Loze. Met de audiovisuele installatie Trekvogels / Oiseaux voyageurs tilt ze deze ervaring nu naar een geheel nieuw niveau.

www.devrouwdie.com
www.kohn.studiomuscle.com

DATUM: za 11 februari 2012

AANVANG:

- 21.30 u. Vernissage ‘Trekvogels / Oiseaux voyageurs’
Live première, met Köhn, Rebecca Lenaerts en Laurent Bonnet

- 20.00 u. ‘Geen Helden’ van Sofie Palmers en Benny Ceuppens > klik hier !

INKOM - voor beide voorstellingen :

Vvk Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10
KASSA: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11

‘Trekvogels / Oiseaux voyageurs’ loopt als audiovisuele installatie van vr 17 t.e.m. za 25 feb en is gratis toegankelijk op vr en za vanaf 19.00 u. Let op voor parallelle activiteiten met inkom!

Lees het artikel over Rebecca Lenaerts in HBVL > Klik hier !

                                                   
                                                   Tickets

 
 
 
 

DATUM:
za 11 februari 2012

AANVANG:
21.30 u. Vernissage ‘Trekvogels / Oiseaux voyageurs’ - Rebecca Lenaerts

Live première, met muziek van Köhn (BE) en acteurs Rebecca Lenaerts en Laurent Bonnet
- Voorafgegaan om 20.00 u. door ‘Geen Helden’ van Sofie Palmers en Benny Ceuppens

INKOM
(voor beide voorstellingen) : Vvk Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10 EUR
KASSA: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11