Cast:
Jack Black, Mos Def, Melonie Diaz, Danny Glover, Mia Farrow, Arjay Smith, Paul Dinello as Mr. Rooney, Sigourney Weaver...

Mike (Mos Def) werkt in de steeds slechter draaiende buurtvideotheek ‘Be Kind Rewind’ van Fletcher (Danny Glover). Nu Fletcher afwezig is nemen Mike en zijn best vriend Jerry (Jack Black) de zaken waar. Volledig gemagnetiseerd na een mislukte sabotagepoging op de lokale elektriciteitscentrale -de centrale zou immers zijn hersenen aantasten- keert Jerry terug naar de videotheek en wist zo onbewust alle videobanden. Miss Falewicz (Mia Farrow), een van de beste klanten en een goede vriendin van Fletcher, vraagt uitgerekend nu om Ghostbusters te huren. Mike en Jerry besluiten de film te sweden, wat zoveel wil zeggen als een 20 minuten durende remake maken met eigen middelen, inclusief goedkope effecten. Ze gaan beweren dat de video uit Zweden komt en ze vragen er nog meer geld voor ook. Miss Falewicz is een warhoofd en die merkt het verschil tussen de hermaakte -of zogenaamd geswede- versie en het origineel nooit... toch?

Met Eternal Sunshine of the Spotless Mind (kc BELGIE, 2005), goed voor een Oscar®, en de succesvolle opvolger The Science of Sleep (kc BELGIE, 2007) werd al snel duidelijk dat er in videoclipmaker Michel Gondry -denk aan zijn schitterend werk voor bands en artiesten als Björk, Foo Fighters, White Stripes, Radiohead- een getalenteerd filmregisseur schuilt. In afwachting van zijn nieuwste productie Master of Space and Time, waarvoor striptekenaar Daniel Clowes (Ghost World) het scenario schreef, laat Michel Gondry ons genieten van de warme komedie Be Kind Rewind. Met rapper Mos Def en acteur Jack Black (The School of Rock, High Fidelity...) als de zelfverklaarde regisseurs Mike en Jerry, laat Gondry zijn fixatie voor bordkartonnen decors en de do it yourself-ethiek de vrije loop. Met Be Kind Rewind ziet Gondry de kans schoon om zich ongestraft tegoed te doen aan remakes van enkele van zijn favoriete films. Hij geeft in een trek door ook een veeg uit de pan richting inspiratieloze remakes die het huidige filmlandschap overspoelen. Grote namen als Danny Glover (Lethal Weapon, Manderlay, Blindness...), Mia Farrow (Rosemary’s Baby, Hannah and Her Sisters...) en Sigourney Weaver (Ghostbustes, Alien... ) laat hij sporadisch en in ongewone rollen opdraven en zijn passie als eeuwige bricoleur geeft hij een extra uitlaatklep op de Be Kind Rewind-website waar hijzelf maar vooral ook u naar hartelust kan sweden.

http://www.bekindmovie.com


 
 
 

DATUM: vr 21 november
+ HET GROTE ONGEDULD!

AANVANG: deuren 19.00 u. (BE KIND REWIND om 21.00 u.)

INKOM: EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5