+ BE KIND REWIND
Regie: Michel Gondry (US / 2008 / 102’ / 35 mm)
> enkel op vr 21 november om 21.00 u.

+ ISLAND OF LOST SOULS
Regie: Kika Da Silva (B / 2008 / 42’ / DVD)
> enkel op za 22 november om 21.00 u.
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 november kan u in kunstencentrum BELGIE, voor het tweede jaar op rij, genieten van de bijzondere creaties van de nieuwe lichting jonge filmmakers, afgestudeerd aan de Belgische filmhogescholen. Het Grote Ongeduld! - een van de oudste kortfilmfestivals van België in zijn soort , gegroeid uit een inititatief van ‘Trefcentrum Y’ van de Vrije Universiteit Brussel- is inmiddels al aan de 17de editie toe.

Het is de gelegenheid bij uitstek voor al wie werkzaam is in de audiovisuele sector om een indruk op te doen van hoe studenten door een feilloze beheersing van de technieken, hun creativiteit de vrije loop laten. Via de beeldtaal krijgen kersverse video- en filmmakers de kans om hun eerste producties voor te stellen aan het publiek. Een aantal kortfilms in de categorieën fictie, documentaire en animatie zal bekroond worden met belangrijke prijzen (met steun van o.a. Canvas, Scam/Sacd, La Deux, Belnet...). Voor updates en details over het programma, de deelnemers en de laureaten 2008 kan u terecht op:
www.hetgroteongeduld.be of www.kunstencentrumbelgie.com

Deelnemende filmscholen :
Genk: KHLIM GENK, Media & Design Academie (MDA)
Brussel: LA CAMBRE, RITS, NARAFI, SINT-LUKAS, INRACI en INSAS
Gent: KASK
Louvain-La-Neuve: IAD

Kunstencentrum BELGIE presenteert naast het officiële festivalprogramma de nieuwste productie van Michel Gondry ‘Be Kind Rewind’ op vrijdag 21 november. De inner road movie ‘Island of Lost Souls’ van de Belgische cineaste Kika Da Silva krijgen we te zien op zaterdag 22 november. 

KLIK HIER VOOR DE DEELNEMERSLIJST


KLIK HIER VOOR HET UITGEBREIDE PROGRAMMA EN GEDETAILLEERDE INFO (PDF)

http://www.hetgroteongeduld.be


 
 
 

DATA: vr 21 en za 22 november

+ BE KIND REWIND op vr 21 november om 21.00 u.

+ ISLAND OF LOST SOULS op za 22 november om 21.00 u.

AANVANG: deuren 19.00 u.

INKOM: EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5 (per dag)