I NEED THAT RECORD !
THE DEATH (OR POSSIBLE SURVIVAL) OF THE INDEPENDENT RECORD STORE

Regie: Brendan Toller
Feat.: Thurston Moore (Sonic Youth), Mike Watt (Minutemen, fIREHOSE, Stooges... ), Ian MacKaye (Fugazi), Lenny Kaye (Patti Smith Group),
Noam Chomsky...
(US / 2008 / 77' / DVD)

Samen met artiesten als Thurston Moore
(Sonic Youth, Ecstatic Peace), Mike Watt (Minutemen, fIREHOSE, Iggy & The Stooges) en
Ian MacKaye (Fugazi, Dischord Records) gaat de jonge regisseur Brendan Toller op zoek naar de oorzaak achter de sluiting van meer dan 3000 Amerikaanse onafhankelijke platenzaken in het afgelopen decennium. De concurrentie met grote ketens, de digitale revolutie, inhalige majorlabels, op eenheidsworst gerichte radiostations en de desinteresse van de media, het zijn allemaal factoren die een meer dan serieuze bedreiging vormen voor de onafhankelijke platenzaak en de onafhankelijke cultuur in het algemeen.

Ook in Europa is de kaalslag nog steeds aan de gang. Maar is er, in een tijdperk waar meer films, muziek en boeken worden geproduceerd dan ooit tevoren, een kans dat de onafhankelijke platenzaak blijft bestaan, dat de onafhankelijke cultuur zijn plaats blijft opeisen? Brendan Toller zoekt het op een gedreven, en niet van humor gespeende, manier uit in I Need That Record!

http://www.ineedthatrecord.com/

Ga terug naar de SLOTHAPPENING pagina

 

 
 
 
DATUM: za 26 juni

20.00 uur

GRATIS !