zie onderaan voor het volledig programma

BOMB THE BASS
(UK)

>>> Exclusieve live-set !
>>> New CD ‘Future Chaos’, april 2008

Tim Simenon: laptops
Paul Conboy (A.P.E.):
vocals, moog
Valerio Spoletini (V-Scratch):
vj
Claudio Spoletini (V-Scratch): scratch dj

Bomb the Bass introduceerde stevige beats en samples aan de grote massa -van Public Enemy over Ennio Morricone, tot samples uit de tv-serie Thunderbirds- toen zijn single ‘Beat Dis’ in 1988 plots verrassend naar de hoogste regionen in de popcharts schoot. Bomb The Bass-bezieler Tim Simenon trok daarmee de sample- en dance cultuur uit de obscuriteit en zette de toon voor wat zou komen gaan. Hij maakte met Into The Dragon (1988), Unknown Territory (1991) en Clear (1995) baanbrekende platen en ontpopte zich tot een begeerd en vernieuwend producer. Denk aan Neneh Cherry (Buffalo Stance...), Björk (Play Dead), Depeche Mode (Ultra), Massive Attack (Sly) en Sinéad O'Conner die allen gretig en met succes gebruik maakten van zijn producerstalent.

Kruder and Dorfmeister en vooral ook The Chemical Brothers betuigden op hun beurt dan weer respect voor Simenons pionierswerk door de Bomb The Bass-track ‘Bug Powder Dust’ (1995) te voorzien van een vette remix. Met zielsverwant Jack Dangers, van het al even legendarische Meat Beat Manifesto (kunstencentrum BELGIE, 2005), werkte hij aan ‘Tracks’ (2001), een Bomb The Bass-release voor zijn eigen Electronic Tones-label en in datzelfde jaar verscheen in samenwerking met Lali Puna (kc BELGIE, 2001) de gesmaakte poppy elektronicaplaat ‘Clearcut’ (Morr).

In 2008 verschijnt de langverwachte nieuwe Bomb The Bass-release ‘Future Chaos’ waarop, naast Meat Beat Manifesto, ook verrassende bijdragen van Fujiya & Miyagi, Mark Lanegan, Paul Conboy (A.P.E.) te horen zijn. Maar voor het zo ver is krijgt het Shots-publiek al een exclusief voorsmaakje van dit nieuwe werk tijdens het live Bomb The Bass-concert op het BELGIE-podium. Ook oude pareltjes als 'Beat Dis', 'Megablast' en 'Bug Powder Dust' staan gegarandeerd op de playlist! Het concert krijgt tevens een extra dimensie door het V (visual) - Scratch team: VJ Valerio scratch met filmbeelden en creëert op die manier een vloedgolf van constant transformerende projecties. Deze beelden begeleiden niet enkel de muziek, wat je te zien krijgt op het scherm is synchroon met wat er gebeurt achter de turntable van Claudio. Enkele nuance in geluid wordt op die manier omgezet naar beeld!

‘For me, the live shows are about creating atmospheres and people will hopefully come away feeling they’ve seen and heard something a bit special.’ -Tim Simenon

http://www.myspace.com/bombthebass

DJ JULES X (B)

Een ouderlijk dieet van electro & wave introduceerde de piepjonge Jules X half de jaren tachtig aan bands en artiesten als Gary Numan, Kraftwerk, Front 242 en Dave Ball. Later kruidden Public Enemy en locals als Murdock en 4T4 het geheel voor Jules X met een stevige dosis hiphop. Aphex Twins ‘On’ opende de deur begin de jaren negentig richting Autechre, Black Dog en andere avontuurlijke elektronische muziek.

Jules X had dan ook een stevige dj-microbe te pakken nog voor het nieuwe millennium goed en wel openbrak. Tijdens de broeiende (Re)mixed-parties van kunstencentrum BELGIE of de gekende Dominion- en Shawowboxing-parties of tijdens feesten in clubs als The Culture Club, Recyclart, Wax club, The Zoo, Silo e.a.. deden de vloervullende dj-sets van Jules X smaken naar meer. Met Bomb The Bass in het huis voor een memorabel live-concert, trekt Jules X de kaart van old school hiphop, electrofunk en onversneden hip house om zich verder niets maar dan ook niets van enige genregrens aan te trekken. Party on !

http://www.julesx.com

PROGRAMMA ZATERDAG 9 FEBRUARI
19u00 expo
Fotografie
ism KTAII Hasselt

20u00

podium EDMOND (naar David Mamet) door Cie HATSJIE van en met : Brecht Hermans en Dimitri Neefs
20u00 film EASTERN PROMISES - Regie: DAVID CRONENBERG
22u30 party-
concert
BOMB THE BASS (Tim Simenon, new cd out april '08) + dj Jules X

PROGRAMMA ZATERDAG 9 FEBRUARI
IN HUIS HOSTE
Koningin Astridlaan 83, 3500 Hasselt

12u00
-
18u00

expo

video- en installatiewerk van HELEEN DECEUNINCK, LIEVE D’HONDT EN HANS WUYTS
i.s.m. KUNST IN HUIS


PROGRAMMA ZONDAG 10 FEBRUARI
IN HUIS HOSTE EN PAND KOLANIALE WAREN
Koningin Astridlaan 83-85, 3500 Hasselt
14u00
-
18u00
erfgoed
Pand Koloniale Waren ,
HET VERLEDEN IS NIETS MEERD DAN ONZE VOORSTELLING ERVAN
Thema : mondeling erfgoed 'Koloniale Waren'

12u00
-
18u00

expo

Huis Hoste,
video- en installatiewerk van HELEEN DECEUNINCK, LIEVE D’HONDT EN HANS WUYTS
i.s.m. KUNST IN HUIS