een locatieproject i.s.m. KUNST IN HUIS 

zie onderaan voor het volledig programma

KUNST IN HUIS:

Via tentoonstellingen en via het organiseren van projecten probeert Kunst In Huis ook op het eerste zicht niet-uitleenbare kunst (installatoire werken, concept enz.) in haar werking te integreren. Zo werden en worden nog steeds ‘Living’-projecten georganiseerd waarbij kunstenaars een werk in situ realiseren bij mensen thuis.

Dit jaar komen voor het Hasselts Shots Weekend drie kunstenaars aan bod die werken met nieuwe media. Heleen Deceuninck, Lieve D’hondt en Hans Wuyts duiken hiervoor de kelders in van Huis Hoste en Solidariteit voor het Gezin op de Koningin Astridlaan in Hasselt. Deze ruimtes vormen de verrassende locatie waar een mix van video en installatie zich voltrekt.


DE KUNSTENAARS:
                         
HANS WUYTS:
Het werk van Hans Wuyts presenteert zich voornamelijk in installatievorm, waarin hij de interactie tussen installatie, ruimte en de toeschouwer onderzoekt. Doorgaans vertrekt hij van een grens in de ruimte die hij probeert te manipuleren of te verplaatsen, waardoor er een spanning ontstaat.

Hans Wuyts studeerde audiovisuele en beeldende kunst aan het Sint Lucas, Antwerpen, haalde zijn Post Graduate Masters ‘Visual Arts’ aan de academie Sint Joost Breda en vervolmaakte zich aan het HISK Gent. Zijn werk vindt internationaal zijn weg naar kunsthuizen en galeries in Chicago, Duitsland en Nederland. Nationaal exposeerde hij eerder al in De Singel, Factor 44, De Branderij, Z33, CCHA, Het Paleis en Lokaal 1.

LIEVE D’HONDT:
Lieve D’hondt focust sedert verschillende jaren met multimedia installaties en interventies op de bezetting van ruimte, het beleven en interpreteren van haar betekenis en inhoud. Constructie, de-constructie en re-constructie, aanwezigheid en afwezigheid, codes en taal, spelen alle een belangrijke rol bij de reflectie op het perceptieproces, gekoppeld aan de culturele context.

Lieve D’Hondt studeerde beeldende kunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Gent, vervolmaakte zich in de videokunst via Bursaryworkshops in Italië en Zweden en haalde haar Master Mixed Media aan de Gentse Hogeschool, Departement Architectuur, Audiovisuele en Beeldende Kunst. Sinds 1989 krijgt haar werk internationale aandacht. Diverse projecten werden gerealiseerd in samenwerking met artiesten als Almut Rink, Christof Schlegel, Juul Sadée, Maria Blondeel, Rik De Boe, Peter Morrens en Leonidas Martin Saura, en met componist Guy De Bièvre.

HELEEN DECEUNINCK:
De video’s van Heleen Deceuninck tonen een sterke relatie tussen aantrekking en afstoting. Daarbij plaatst ze het idee van wat esthetisch verantwoord is en zich heeft vertaald in kunst tegenover het idee van wat als lelijk wordt beschouwd. In haar werk wordt de relatie tussen het lichaam en zijn limieten een spel tussen de aan- en afwezigheid van lichamelijkheid.

Heleen Deceuninck studeerde vrije grafiek aan het Sint-Lukas, Brussel en haalde een postgraduaat Transmedia Art Design and Media, en een aggregaat kunst. Haar videowerk en projecten waren eerder al te zien in Factor 44, Sint-Lukas Brussel, CCBrugge, Mommen Ateliers en tijdens happenings en initiatieven als Fast Forward en Freespace Mons.
                                          

DATUM: za 9 en zo 10 februari

TIMING: van 12u00 tot 18u00

LOCATIES: Kelders van :
- Open Circuit-Huis Hoste, Koningin Astridlaan 83, Hasselt
- Solidariteit voor het Gezin, Koningin Astridlaan 32 bus 1, Hasselt

INKOM: GRATIS

OPENING met toelichting en receptie: za 9 februari 15u00
Plaats: Solidariteit voor het Gezin vzw, Koningin Astridlaan 32 bus 1, Hasselt
Van hieruit wordt u begeleid naar de tweede locatie ‘Huis Hoste’, Koningin Astridlaan 83, waar ook de receptie plaatsvindt.

PROGRAMMA VRIJDAG 8 FEBRUARI
IN KC BELGIE
18u00 expo
vernissage Fotografie
ism KTAII Hasselt  

20u00

podium EDMOND (naar David Mamet) door Cie HATSJIE van en met : Brecht Hermans en Dimitri Neefs
20u00 film EASTERN PROMISES - Regie: DAVID CRONENBERG
22u00 concert PUMICE (NZ) – TRUMANS WATER (US)  - THE BUGS (US)

PROGRAMMA ZATERDAG 9 FEBRUARI
IN KC BELGIE
19u00 expo
Fotografie
ism KTAII Hasselt

20u00

podium EDMOND (naar David Mamet) door Cie HATSJIE van en met : Brecht Hermans en Dimitri Neefs
20u00 film EASTERN PROMISES - Regie: DAVID CRONENBERG
22u30 party-
concert
BOMB THE BASS (Tim Simenon, new cd out april '08) + dj Jules X

PROGRAMMA ZATERDAG 9 FEBRUARI
IN HUIS HOSTE
Koningin Astridlaan 83, 3500 Hasselt

12u00
-
18u00

expo

video- en installatiewerk van HELEEN DECEUNINCK, LIEVE D’HONDT EN HANS WUYTS
i.s.m. KUNST IN HUIS 


PROGRAMMA ZONDAG 10 FEBRUARI
IN HUIS HOSTE EN PAND KOLANIALE WAREN
Koningin Astridlaan 83-85, 3500 Hasselt
14u00
-
18u00
erfgoed
Pand Koloniale Waren ,
HET VERLEDEN IS NIETS MEERD DAN ONZE VOORSTELLING ERVAN
Thema : mondeling erfgoed 'Koloniale Waren'

12u00
-
18u00

expo

Huis Hoste,
video- en installatiewerk van HELEEN DECEUNINCK, LIEVE D’HONDT EN HANS WUYTS
i.s.m. KUNST IN HUIS